Bestanden uitwisselen met Luyten.Website

Tijdens de samenwerking gebeurt het wel meer dat er bestanden uitgewisseld moeten worden. Bij een nieuwe website kunnen dit bijvoorbeeld logo’s, foto’s, teksten, … zijn. Deze bestanden steeds over en weer mailen zorgt voor heel wat administratie en opvolging en dikwijls zijn de bijlagen dan ook nog eens te groot. We hebben dan ook gekozen voor een andere methode: een gedeelde map.

Wat is een gedeelde map?

Omdat dit heel eenvoudig, snel en betrouwbaar werkt, hebben we ervoor gekozen om met OneDrive te werken. Wij delen hierbij een map met jou. Als je dat wil, dan kan je de gedeelde map toevoegen aan je eigen OneDrive (of Office 365) account, maar je kan ook gewoon de link openen. Als je de link opent, krijg je alle bestanden te zien die we met elkaar delen. Je kan er bestanden in uploaden of in slepen, je kan er mappen in maken, submalen, ...  Alle mappen, submappen en bestanden in deze map zijn toegankelijk voor jou en voor ons en we kunnen allen deze bestanden bewerken, en dat zonder dat we ze steeds heen en weer moeten sturen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Indien het opportuun is om met een gedeelde map te werken, dan zal Luyten.Website er een aanmaken en je uitnodigen om de gedeelde map te openen. Je zal hierover een e-mail ontvangen met een link rechtstreeks naar de gedeelde map.

Als je op de link klikt, dan krijg je een lijst te zien met bestanden die we eventueel reeds met je hebben gedeeld. Je kan er zelf mappen en submappen in maken, nieuwe bestanden aanmaken, bestanden in slepen of zelfs aanpassen. Zie het als een extra map die je rechtstreeks met ons deelt.

Hoe voeg ik de gedeelde map toe op mijn computer?

Indien je dat wenst en zelf ook met OneDrive werkt, dan kan je de map toevoegen aan je eigen OneDrive en zo automatisch synchroniseren met je computer. Klik hiervoor op de knop "Toevoegen aan mijn OneDrive" in de knoppenbalk.

Indien je hier verder vragen over hebt, aarzel dan niet om ons te contacteren!