Bediening van mijn PC op afstand toestaan

Luyten.Website werkt met specifieke software waarmee we - met jouw expliciete goedkeuring en terwijl je zelf meekijkt - jouw PC kunnen besturen. Op die manier kunnen we op afstand uitleg geven of instellingen op je computer doorvoeren. Afhankelijk van het besturingssysteem op je computer en de veiligheidsinstellingen moet je echter wel het een en ander toestaan. Het komt erop neer dat hoe veiliger je computer is ingesteld, hoe meer toestemmingen je zal moeten geven.

Welk besturingssysteem draait er op je computer ?

Microsoft Windows

1. Download QuickSupport

2. Klik op Uitvoeren

3. Windows zal je voor TeamViewer vragen "Wilt u toestaan dat deze app wijzigingen aan uw apparaat aanbrengt?". Klik op Ja.

4. In een volgende stap wordt er je gevraagd om onze Disclaimer te lezen en ermee akkoord te gaan. Uiteraard kan de QuickSupport sessie enkel doorgaan indien je de voorwaarden Accepteert.

5. QuickSupport kan nu opgestart worden:

6. Luyten.Website zal nu een QuickSupport sessie aanvragen. Het is belangrijk om te weten dat we pas na jouw expliciete goedkeuring jouw computer kunnen overnemen. Klik dus binnen de 30 seconden op Toestaan:

7. De QuickSupport sessie kan nu starten.

Apple Mac OS

1. Download QuickSupport
  2. Dubbelklik op QuickSupport op het uit te pakken
  3. Start TeamViewer QuickSupport

4. Afhankelijk van de versie van MacOS, zal je volgende vraag te zien krijgen, klik hier op Open:

5. In een volgende stap wordt er je gevraagd om onze Disclaimer te lezen en ermee akkoord te gaan. Uiteraard kan de QuickSupport sessie enkel doorgaan indien je de voorwaarden Accepteert.

6. QuickSupport kan nu opgestart worden:

7. Luyten.Website zal nu een QuickSupport sessie aanvragen. Het is belangrijk om te weten dat we pas na jouw expliciete goedkeuring jouw computer kunnen overnemen. Klik dus binnen de 30 seconden op Toestaan:

8. Indien je beschikt over Mac OS Mojave (versie 10.15) of nieuwer, dan zijn er nog enkele bijkomende veiligheid- en privacy goedkeuringen die je moet geven:

1. Screen Recording
      1. Klik bij Screen Recording op Request Access
      2. Klik vervolgens op Open Screen Recording Preferences
      3. Het venster van de Systeemvoorkeuren verschijnt, en nu kan je TeamViewer QuickSupport toestaan om je scherm weer te geven.

4. Er zal gevraagd worden om TeamViewer af te sluiten om de instellingen door te voeren, maar we gaan dit nu nog niet doen, want we moeten eerst nog andere toestemmingen geven. Klik dus op Later!

5. Je zal zien dat Screen Recording ondertussen toegestaan wordt.

2. Accessibility
      1. Klik bij Accessibility ook op Request Access en vervolgens op Open Systeemvoorkeuren.
      2. Kies aan de linkerkant Toegankelijkheid of Accessibility
      3. Zoek TeamViewer QuickSupport in de lijst en zet er een vinkje bij.

4. Het is niet nodig om TeamViewer opnieuw te starten. We kunnen nu je computer bedienen.

3. De QuickSupport sessie kan nu starten.

4. Full Disk Access
      1. Dit is enkel nodig indien we bestanden moeten kopiƫren naar je computer, maar werkt op dezelfde manier.
      2. Indien dit nodig is, dan zullen we je hierbij begeleiden.